Onderhoud van je windsurfzeilen


Schoon: Zeildoek en stiksel zijn prima bestand tegen vocht, zout en zand. Een berg zand in je opgerolde zeil kan wel krasjes veroorzaken in je monofilm vensters.                                                                        


Let op!

Wanneer je je windsurfzeil door ons wilt laten repareren, moet het wel schoon zijn!

Geen zout en geen zand! Zoutkristallen nemen vocht op; het kan weken duren voordat een zout zeil droog genoeg is voor reparatie. Net zoals de grote zeilfabrieken gebruiken we ook dubbelzijdig zeiltape om alle panelen vast te plakken. Deze panelen moeten schoon en droog zijn om het tape te kunnen plakken. Daarna wordt alles gestikt.


Zand maakt alles kapot; ons gereedschap, het nieuwe doek en onze naaimachines!


Neem even de moeite om je zeil met zoet water aan twee kanten goed af te spoelen. Het hoeft

niet helemaal droog te zijn.


Schone zeilen kunnen sneller gerepareerd worden!


In het hoogseizoen rekenen wij 30€ schoonmaakkosten per zeil. De zeilen die eerst gespoeld moeten worden zullen even moeten wachten; met zoet water gespoelde zeilen krijgen voorrang.  

Reparatie / Contact

ZEILMAKERIJHERMADEJONG

Onze drop-off en pick-up points bevinden zich in Renesse, Kamperland, Roermond en Recklinghausen (Duitsland). Voor een offerte kunt u ons reparatieformulier invullen. Voor spoed kunt u het beste even bellen.

BEZOEKADRES

OPENINGSTIJDEN


Bel Herma voor meer informatie:

0031 (0)6 515 90 154

Monofilm: Wij krijgen vaak op de zeilmakerij van onze klanten te horen dat een monofilm venster ineens scheurde. Tijdens het optuigen of met het omslaan van het zeil na een gijp. Monofilm is een transparant polyester folie uit één laag. Monofilm rekt niet, is glad en daardoor het snelste materiaal voor slalom- en racezeilen. Monofilm wordt aan 2 kanten ingespoten met een UV-beschermer. Door op- en aftuigen, transport of gewoon gebruik kunnen er vouwen komen in het monofilm. Op deze vouwen is de UV-beschermer beschadigd en daardoor ontstaat er een “witte knik”. En wit is gevaarlijk; dit betekent dat je venster op die plek erg zwak is geworden.


Neem af en toe de moeite je monofilm zeilen te controleren; tuig ze op, spoel ze met schoon water en laat ze drogen. Laat je masthoes op de grond liggen en til je zeil op bij de schoothoek. Kijk tegen het licht door je monofilm en je ziet de witte knikken zo zitten!


Beplak de knikken aan beide kanten met mylar reparatietape. Neem een rolletje mee wanneer je op de zeilmakerij langskomt! Prijs per rol 15€: 10 cm breed en 3 meter lang.


Rafels: alles wat rafelt, kun je wegbranden met een aansteker. Zoals masthoezen, langs de latzakken en langs versterkingen. Houdt je aansteker niet onder je zeil, maar smelt voorzichtig de rafels weg met je aansteker boven je zeil.


Succes. Voor advies en vragen kun je bij Zeilmakerij Herma de Jong terecht.


info@zeilmakerijhermadejong.nl

Ma, Di, Do, Vrij  

Woe, Zo

Zat

10:00 - 17:00

gesloten

10:00 - 17:00

Vanaf 15 maart - 1 november