Reparatie & contact

Bel Herma voor meer informatie:

0031 (0)6 515 90 154

info@zeilmakerijhermadejong.nl

Ma, Di, Do, Vrij

Zat

Woe, Zo

10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

gesloten

Vanaf 15 maart t/m 1 november

Vanaf 15 maart t/m 1 november

Windmill Surfing - Jan de Jong


In 1976 stapte mijn vader, Jan de Jong, voor het eerst op een windsurfplank: een Windglider. Hij kreeg de smaak goed te pakken en heeft jarenlang fanatiek Divisie 2 gevaren.


In 1978 opende hij samen met mijn moeder hun windsurfzaak bij de molen in Dirksland; Windsurfing De Molen. Later veranderde deze naam in Windmill Surfing. In 1980 ontwierp mijn vader het Windmill Board; een holle constructie. Dit board was met 200 Liter, een lengte van 320cm en maar 13 kg het eerste board waar echt mee "gefunboardt" kon worden. Men moest het toen die tijd doen met polyetheleen boards van bijna 40 kg!


Later verhuisde Windmill Surfing naar Hellevoetsluis, waar mijn vader zich ook ging verdiepen in het repareren, ontwerpen en fabriceren van surfzeilen.


In 1990 voer ik met custom Windmill racezeilen in de PBA Worldcup met toen al een monofilm masthoes! Tussen de wedstrijden door was ik erg vaak in de surfzaak van mijn ouders te vinden; ik hielp zoveel als ik kon. Boards monteren, klanten uitleggen hoe de ART snelkoppelgiek werkte en kleding etaleren. En zodra ik de kans zag, was ik van restjes zeildoek pennenetuis aan het maken op de zeilmakerij. Al op 12-jarige leeftijd vond ik het werk op de zeilmakerij erg interessant, toen mijn ouders stopte met de windsurfzaak in Hellevoetsluis, ben ik door gegaan met het repareren van surfzeilen.


Herma de Jong


Ik was 8 jaar toen mijn vader mij leerde windsurfen, vanaf m'n 14e jaar begon ik met funboarden; waterstarten en gijpen. Al snel deed ik mee met de Holland Surfpool; Nederlandse kampioenschappen op de Noordzee.


Toen ik 16 jaar oud was, werd ik door mijn sponsor, Fanatic, uitgenodigd mee te doen aan de World Cup in Sylt, Duitsland. Omdat daar de omstandigheden zeer gelijk waren als aan de Noordzee, voelde ik me daar bij de westenwind als een vis in het water. Resultaat; 3e slalom en 2e wave-performances! Dankzij die resultaten werd ik opgenomen in het Fanatic team. Ik heb daarna een paar jaar het hele PWA circus meegedraaid; soms wel 12 wedstrijden per seizoen. Van Frankrijk naar Maui, en van Japan naar Aruba.


Mijn specialiteiten waren slalom en wave-performances, het liefst met veel wind en hoge branding! In 1990 werden alle wedstrijdsurfers uitgenodigd om mee te varen in de eerste indoor surfwedstrijd; Indoor Bercy in Parijs. Wat een belevenis was dat; midden in de stad, van je hotelkamer naar een evenementenhal om te gaan windsurfen! Die eerste keer won ik de slalom! In 1991 won ik de wave-performances in zeer moeilijke omstandigheden in Scheveningen. De wind stond toen pal op de kust en de branding leek wel een wild schuimend monster!


Vanaf 1992 ging mijn gezondheid achteruit; ik had vaak hoofdpijn, was erg vaak verkouden en verloor mijn wilskracht om te trainen. Een jaar later bleek tijdens een controle in het ziekenhuis dat ik een goedaardige tumor in mijn hoofd had. Deze is in 1994 met micro-chirurgie zeer precies verwijderd en na jaren controles hoeft mijn neuro-chirurg mij niet meer te zien! Tijdens een vakantie in Kaapstad, scheurde ik mijn 4.5 wavezeiltje. Omdat North Sails in Kaapstad op dat moment te weinig personeel had, heb ik daar enkele weken mogen werken! Ik repareerde al zelf windsurfzeilen, maar bij North Sails heb ik heel wat bijgeleerd. Allemaal trucjes om nog beter en netter te kunnen repareren!

History

WINDMILL SURFING, JAN DE JONG EN HERMA DE JONG

ZEILMAKERIJHERMADEJONG

BEZOEKADRES

Onze drop-off en pick-up points bevinden zich in Renesse, Kamperland, Roermond en Recklinghausen (Duitsland). Voor een offerte kunt u ons aanvraagformulier invullen. Voor spoed kunt u het beste even bellen.